Підв`язка нареченої – маленька деталь що дарує щастя

01 сентября 2011, 18:49

Весільна підв`язка вже давно стала неодмінним атрибутом українських наречених. Цей милий і трошки «інтимний» аксесуар додає особливого шарму весільному святкуванню. Як і букет нареченої, підв`язка є символом щастя і обіцяє скоре оджуження тому, хто її піймає.

В епоху середньовіччя у Західноєвропейських країнах підв`язки були обов`язковим елементом гардеробу, оскільки вони виконували важливу функцію: підтримували на ногах панчохи, і носили їх спочатку переважно чоловіки. Пізніше підв`язки стали виключно жіночим привілеєм. Вишукані, оздоблені мереживом, вишивкою і коштовним камінням, вони стали предметом швидше естетичним, ніж практичним.

В наш час підв`язка незмінно асоціюється саме з нареченою. В кінці весільного святкування наречений знімає цю ажурну річ з ніжки молодої дружини руками, або ж навіть зубами (це як кому більше подобається) і кидає її до гурту неодружених друзів, кожен з яких хоче пошвидше відшукати ту свою єдину і зняти з її ніжки нову, ще кращу підв`язку. Іноді наречена одягає дві підв`язки: «щасливу» - ту яку наречений знімає для друзів, і «медову», що вдягнена трохи вище. «Медова» підвязка зазвичай трошки тонша і ніжніша, її наречений знімає наодинці з коханою у першу шлюбну ніч і потім зберігає як сімейну реліквію.

Сучасні весільні підв`язки можуть мати безліч варіацій: білі й кольорові, прикрашені атласом, мереживом і стрічками, оздоблені стразами, коштовним камінням, перлами та маленькими штучними квітами. Кожна наречена має можливість знайти саме ту, яка ідеально їй підійде і стане символом щастя для когось із гостей на її весіллі.

 

Wedding Design пропонує українським нареченим весільні підв`язки різних стилів і з різним оздобленням. Крім того, ми можемо розробити цей аксесуар індивідуально для Вас, враховуючи стиль весілля і всі особливі побажання.

Любі наші Наречені, будьте прекрасними і неповторними у свій найщасливіший день!

З любов`ю,

Ваш wedding-design.at.ua